30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGaraje-la control, străzi-la plombat

Garaje-la control, străzi-la plombat

Construcţiile provizorii din Corniţoiu şi Craioviţa au fost luate la ochi de inspectorii primăriei, după „Fii vocea cartierului tău!“.

Plecaţi de câteva ori cu coada între picioare după încercările de a desfiinţa garajele ilegale sau construite fără respectarea normelor de autorizare în construcţii, inspectorii Primăriei Craiova şi-au lins rănile şi s-au întors din nou încartierul Corniţoiu. Razia a fost dispusă de primarul Craiovei după întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“ de luna trecută, unde Antonie Solomon a promis că îşi va trimite din nou subalternii în umbra blocurilor sufocate de şandramale şi de rozătoarele care şi-au făcut cuib acolo.

Craiovenii din zonă susţin că municipalitatea cunoştea situaţia de multă vreme, dar s-a complăcut, lăsând la aprecierea fiecărui locatar ce şi unde să-şi construiască pe domeniul public. „Unele garaje sunt lipite de blocuri. Este ilegal, au recunoscut-o chiar inspectorii primăriei. Au mai fost verificări, dar a rămas ca la început“, a spus ieri Irina Sopron, o craioveancă din Corniţoiu.

Mai mult, un participant la „Fii vocea cartierului tău!“, Cristian Stancu, susţine că nu a primit răspuns de la Primăria Craiova aşa cum a fost asigurat, atunci când a dorit să ştie dacă hardughiile din preajma blocurilor sunt legale. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu, a declarat că petentul va fi înştiinţat imediat ce se va finaliza controlul. „Acţiunea de verificare este în derulare. La final, toţi craiovenii care au sesizat aspecte de nelegalitate în legătură cu amplasarea construcţiilor provizorii vor primi răspuns. În plus, măsurile adoptate vor fi postate şi pe site-ul Primăriei Craiova“, a arătat Carmen Licu.

Străzile ciuruite, la plombat

 

Pe strada George Enescu şi pe bulevardul Oltenia au început lucrările de plombare, cele două artere de circulaţie fiind bifate şi ele la „Fii vocea cartierului tău!“, în dreptul celor mai găurite drumuri din Craiova. În paralel cu turnarea covorului asfaltic şi a plombelor pe străzile menţionate, vor fi amenajate şi câteva parcări dintre blocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII